onsdag 16 juli 2008

Köttfärs i ugn och fiskbullens vänner

Alla tycker vi väl att det är skönt om hela familjen äter av den rätt som serveras, annars kan det bli att man undviker vissa rätter, eller, som det blir för oss när jag vill ha fiskbullar - 3 rätter trängs på spisen. Jag är så glad att jag lärt mig älska fiskbullar så här efter 40. Minnet från barndomen om hur man snabbt skulle svälja utan att tugga dem sitter kvar men jag har blivit mycket bättre på att klara konsistensproblematiken! Jag brukar fråga sådär var 3:e eller 4:e vecka om inte "fiskbullens vänner" skall ha årsmöte snart. Jag får 2 jäntor (+ Erik) med mig direkt. Den 3:e + Stefan får ha "Pyttipannans Återkomst" och jänta nr. 4 : "Köttbullen slår tillbaka".
Det är lika bra att skoja lite när hela köket bågnar av kastruller och disk!
När vi har köttfärs i ugn behövs inga fler rätter - hela familjen älskar den! Den är lättlagad och känns lite flottare än vanlig köttfärssås. Här kommer receptet.Jag gör en stor sats,som räcker till 2 middagar för oss
700g blandfärs
1 gul lök
2,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
7 dl grädde ( jag tar 7 dl mjölk , det går alldeles utmärkt!)
1 dl chilisås
1 tsk curry (tag 2 om ni vill ha det starkare!)

Fräs lök och färs. Krydda med salt och peppar. Lägg färsröran i en ugnsfast form.
Blanda chilisås, curry och grädde (mjölk). Häll såsen över färsen och gratinera i 250 grader i 15-20 minuter. Servera ris och grönsallad till. MUMS!

1 kommentar:

a home far away sa...

Hihi, ja fiskbullar är gott! Finns tyvärr inte här där jag bor (
Singapore) men vi äter det på somrarna i Sverige:-)

Må fint!

//Gunilla