lördag 12 juli 2008

Japanhörnan

Att dela in sin trädgård i rum med olika teman har väl varit "på modet" i ett antal år nu.Ett sådant rum kan t.ex. vara inspirerat av Japansk trädgårdskonst. Vårt Japanrum blev dock bara en liten Japanhörna!

Vad är typiskt för en Japansk trädgård? - Här är några "måsten" : Vatten (gärna porlande), en sittplats (för kontemplation = sitta och tänka i lugn och ro), växter som bambu, japanska lönnar, cypresser, azaleor, gräs m.m . Stenar/stensättnigar och grus. En viss strikthet: gruset bör vara krattat!
Mot husgrunden har vi satt upp en bambumatta som blir som en inramande fondvägg.
I fågelbadet lägger barnen blommor.

På första bilden ser man att vi har stensatt 6 markstenar. På varje sten står en familjemedlems namn på japanska. Här står det Evelina. Den lille gossen har inte fått någon sten ännu.

Den japanska blodlönnen behöver klippas ur undertill på våren, annars blir grenarna bara hängande ner mot marken. Det gäller att få den att "lyfta"

Ja, det var vår Japanhörna det. Nästa gång skall jag visa er vad jag har svettats med för ett "göra-om-projekt" den sista veckan. Hej så länge!

2 kommentarer:

agneta sa...

Japanhörnan är så vacker och rofylld. När får Erik sin sten?
Agneta

Helena Flygare O´Donnell sa...

Vad kul att titta in på din blogg.
Jag halkade in här när jag sökte på japanska trädgårdar. Din japanska hörna är jättefin! Hur ser lönnen ut nu 2 år senare? Vad har du för jord?
/Helena