torsdag 14 augusti 2008

Smarrig panacotta i remmareglasen

Vad var det nu för en festlig efterrätt som jag berättade om för en dryg vecka sedan och som skulle avnjutas i de nyinköpta loppisglasen?

Jo, det var en underbart god chokladpanacotta. Ingredienserna är få och den går snabbt att göra.

Chokladpanacotta 6 portioner
3 gelatinblad
100 g vit choklad
5 dl grädde
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Lägg gelatinbladen i blöt i 5 min. Hacka chokladen i små bitar. Häll grädde och strösocker i en kastrull och låt det koka upp. Tag kastrullen av spisen. Lägg i chokladen och vaniljsockret. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i kastrullen. Fördela jämt i glas/skålar. Låt de stå i kylen i minst 2 timmar. Servera färska bär till.

Jag lovar att det blir succe' och förmodligen kommer de ni bjuder vilja ha receptet av er.....

3 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

Hejsan!
Jag har kikat runt här på alla bilderna. Vad fint ni bor.:-)

Sådana där glas har mina föräldrar. Fina. Kramis Stina

Graadskan sa...

Hej!

Första gången jag är här. Har precis läst mig en bit bakåt och ser mycket fint!
Blir framförallt väldigt nyfiken och hoppas på att det blir ett TORN efter ombyggnaden!
Återkommer full av förväntan!

Kram Camilla

PS. Chokladpannacottan såg SÅ god ut - MUMS! DS.

Elisabeth Karlsson sa...

Hej!
Vilken GOOD pannacotta!!!
Så smarrig. Det blir nästa efterrättsförsök hemma.På denna sidan ska jag kolla mera. Tyvärr hinner jag inte mer idag. Kram Elisabeth
Ps: Tack för idag Ds