lördag 23 augusti 2008

Ett av barnrummen

Idag skall jag visa Evelinas rum. Hon har det själv just nu, även om det finns sängplats för ett syskon. I detta rum går färgerna i rött, orange, gult och grönt. Rummet är litet; ca 8 kvm men tack vare att det är ganska sparsamt möblerat så känns här ändå inte trångt.

Mattorna är från IKEA, fåtöljen från Mio. Bordsskivan är hemmabygge - Stefan har snickrat och jag målat. Till vänster i bild finns...

... skrivbordet. Stolar och hurts från IKEA. De tråkiga metallhandtagen på hurtsen ...

... har vi bytt ut . I ett annat barnrum skall ni så småningom få se en annan variant på knoppar.

Till höger om "fiabordet" står våningssängen. Det är praktiskt med en ledig sängplats, när någon skall sova över. Draperierna ger lite avskildhet när man läser eller ser på TV, eller så blir de som väggar i kojor. Förvaringskorgar från Åhle'ns under sängen. Överkasten är bitar från plädar som jag sytt ihop. Kuddar från IKEA , med påsydda applikationer av Åhle'nstyg.

Den fina pallen har vår 95-årige granne gjort till oss. Den passade perfekt till stereon. CD-stället kunde fästas undertill. Vi har fått 3 pallar och jag hade faktiskt mage här om veckan att gå in till honom och fråga om vi kunde få en 4:e! De är så nätta och praktiska!

Ja, nu har ni sett ett av våra barnrum. Evelina gillar sitt rum och sin överslaf men hon vill ännu högre upp - hon har nämligen första tjing på tornrummet, om det nu blir något!

Hej för idag!

Inga kommentarer: