tisdag 21 oktober 2008

Barnsligt kul 2

Idag skall vi ha barnsligt kul igen! Då får barnen visa var sin bild på något de gillar att göra.
Astrid och Evelina får ha de 2 första bilderna tillsammans - vi har ju 3 ridflickor och alla vill visa hästbilder.

Under årens lopp har det förstås provats på massor av olika aktiviteter; dans, körsång, judo, fotboll m.m men det enda som består år efter år är just ridningen.
Jag tror att kombinationen sköta /tycka om/rida är ganska oslagbar!

Av och till spelas det kula i skolan. Ofta kommer barnen hem med jättetunga jackor - fickorna är fyllda med vunna kulor.

Jag brukar låna kulor och lägga i skålar eller glasvaser. Det blir fin dekoration!

När Britta fyllde 8 år för några veckor sedan, skulle jag gå ut och hissa flaggan. Britta undrade då om hon inte kunde få hissa upp några nallar i stället. Med tanke på hur gärna hon ville detta så kunde jag bara inte säga nej.

Halva dagen fick de hänga i lugn och ro, sedan skulle ju övriga gosedjur i huset också få se staden från ovan. Så här får vi bara göra på födelsedagar, fick brasklappen bli. Det är ju lite kittsligt det här med när,var och hur man flaggar - vi får bara hoppas att vi inte vanärat kung och fosterland allt för mycket!

Elsa har riggat upp coola barbiegänget. -Varför sitter de 2 killarna fram? undrar jag.
-Killar kör mycket fortare, svarar Elsa, och tjejer kan nog inte köra en bil där ett hjul har ramlat av! Jag undrar om killar kan det?

Den här underbara trämobilen hänger över Eriks säng. Ni måste nästan dubbelklicka på bilden för att se hur otroligt söta de små helikoptergubbarna är!

Jag visade barnen hur deras bilder blev. Britta undrar: Kan vi inte få visa fler? -Det räcker allt med var sin bild, säger jag. -Ja, men vi kunde väl avsluta med bilden på mig när jag slår volt och det ser ut som jag vinkar - då vinkar vi hejdå med den bilden!

Mot sådana argument måste ju en mamma vika sig! Hej hopp!

1 kommentar:

Josefin sa...

Haha! Jättefina bilder. När jag ser de saknar jag er massor:)