150 gr margarin
1,5 dl socker
1 ägg
1 msk grädde (mjölk går bra!)
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca 1,5 dl äpplemos eller hallonsylt
Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt ägg, grädde (mjölk),vaniljsocker och 2 dl av mjölet blandat med bakpulvret. Arbeta ihop degen på bakbord. 0,5 dl mjöl tillsätts så att degen inte klibbar. Tag drygt hälften av degen och tryck ut i en form (23 cm), gärna med löstagbar botten.
Fördela sylt eller mos över degen. Av den deg som är kvar görs korta och långa rullar, som plattas till och läggs i ett rutmönster över syltet/moset. Grädda i 35 min, 175 grader, på galler längst ner i ugnen.
2 kommentarer:
Googlade rutkaka o hittade ditt recept. Va kul, min mor gjorde alltid det när jag var barn o jag ska göra det i morgon med rabarber.
ha de Fia
Ja samma som ovan. Har receptet i stan men behöver det här på landet nu, eftersom jag kokat mos på lite äpplen. Mitt recept i stan har också ett lager av smör socker och nötter uppepå moset.
Skicka en kommentar