tisdag 30 december 2008

Julblommor i köket

Jag brukar handla alla julblommor till första advent, sedan vill jag helst att de skall stå sig hela januari ut... Här ligger ju hyacinterna pyrt till, men när de snart har blommat över köper jag inte fler - nej, då får lite mer långlivade arrangemang ta över. Som denna lilla enkla bricka t.ex.
Kottar och mossa - står sig i åratal!

Mina absoluta favoriter i köksfönstret är vita amaryllis.....

..... där kan man inte klaga på hållbarheten!

När jag tog detta kortet kändes det som det var alldeles nyss jag stod och fotade "höstköket", men det är väl så att köket är det ställe som vi oftast förändrar. Här tycker jag också att man kan "ta i " lite extra till jul, vad gäller fönsterdekorationer, gardinmönster, krukval och pynt.

Har ni sett vilka som sitter här! Våra allra finaste blommor: Fröken Orkidé, fröken Ranunkel, Herr Röd Solhatt, fröken Amaryllis och fröken Viol. Kräver mycket skötsel, näring och omsorg men ger mycket glädje i gengäld!
Ja, det var lite om blomsterprakt det. I dag blir det invigning av min nya julklappskokbok.
Vi skall göra "New York blueberry cheesecake". Av ingredienspriset att döma (170 kr!) kan man tro att de har fraktats kungligt över hela Atlanten! Det är bäst för en viss Leila att den smakar riktigt gott!
Hej för idag!
Anna

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hi, Hi, ja det var vackra blommor!!
Jag har alltid undrat hur ranunkel ser ut - nu vet jag!!
Kram
Agneta

PS. Jakob hälsar. DS.

Anonym sa...

Hi, Hi, ja det var vackra blommor!!
Jag har alltid undrat hur ranunkel ser ut - nu vet jag!!
Kram
Agneta

PS. Jakob hälsar. DS.

PS igen. Vi vill allt smaka på den där cheescaken, säger Jakob. DS.