torsdag 25 december 2008

När juldagsmorgon glimmar....

Vi har en gammal krubba som har hängt med sedan jag var barn. Figurerna är lagade om och om igen. De enda som verkar ha klarat sig är de 3 i stallet - små barnahänder har väl inte nått så långt in! För tillfället har vi 3 på lagning; åsna, herde och vis man. (Egentligen är det 4 - Erik bet av huvudet på lammet efter det att jag fotograferat de 3)

Här har vi dem. Värre än så här blev det alltså inte trots min förvarning om hemska brutaliteter!
De år vi inte har en 1-åring i huset brukar vi ha en stor krubbmiljö med sandstrand, sjö, lägereld, skog m.m. I år blir det en enklare variant.
Jag stod i köket och lagade mat när barnen ställde upp figurerna. Väldigt vad roligt de verkade ha! Jag fick gå in och fråga vad de skrattade så åt.
-Mamma, hur visa tror du att de 3 vise männen är nu för tiden - de har ju tappat huvudet 3-4 gånger var! Ha ha ha....

- Och hur skall åsnan, med de skrangliga benen, kunna orka Maria med Jesus i magen! Sedan sa någon helt alvarligt : - När Jesusbarnets huvud ryker, då tycker jag faktiskt att vi skall köpa en ny krubba!

För min del får figurerna lagas hur många gånger som helst. En del av nostalgin verkar nästan sitta i alla limningar! Vi får hoppas att Jesusbarnet klarar sig, för jag tror aldrig det blir någon ny krubba! Hej för idag!

........ jag vill till stallet gå.....

2 kommentarer:

Agneta sa...

Nostalgi!!Limma och laga allt vad ni orkar för ni måste ju bara ha kvar den gamla krubban. Erik var visst lite glupsk för en sekund!
Tack för igår, det var väldigt trevligt!!
Julkramar
Agneta

josefin sa...

Och julkrubban är precis lika vacker som varje år!! Du har rätt Anna det är verkligen nostalgi över den krubban. Kram!