fredag 27 mars 2009

Om att inreda utan att förköpa sig

Hej! Dags att utvärdera undersökningen! Om vi antar att de 26 som svarat på enkäten väl representerar svenska folket, så står sig butikshandlingen bäst - någon ny detalj eller möbel så där en gång i månaden verkar vara modellen för de flesta. Många handlar på loppis, fast sällan, och näthandeln har inte tagit riktig fart ännu.

För egen del så varken jag har tid, råd eller lust att köpa på mig för mycket möbler och prylar. Ändå är hemmet i ständig förändring. Överallt. Hur går det ihop?
Jag har 2 tips:

1) Med lite färg kan de flesta möbler och ytor bli som nya. Känns lite som en självklarhet, så här kommer mitt bästa, och hårt beprövade, andra tips:

2)Utgå från att det du behöver på just den byrån eller den väggen finns någon annanstans i ditt hus! Testa med allt du kan hitta!

Jag skall ge några exempel på hur det kan gå till för mig:


Här har vi orangeriet. Jag var egentligen ute efter en fönsterlampa och gick och prövade olika alternativ. På ett av de ställen som tillfälligt gapade tomt ställde jag i stället den golvlampa
som stod till vänster här ute. (Kan ses på ett av mina julinlägg!) Oj där försvann den för gott, kände jag direkt. Nu blev det allt bra tomt i hörnet.... hm.. fundera....fundera.... mennn... kanske de där 2 vita lamporna skulle passa här? Ja, så klart!! Inte en dag för tidigt att jag fick hit dem!

Det blev alltså ingen fönsterlampa men ändå en helnöjd inrederska!

Skall vi ta ett ex. till? (skolfröken, ni vet...)
På sportlovet jagade jag tavlor till trappen - för någon vecka sedan var det dags i vardagsrummet! En tavla hämtades från källaren och de andra hängde i allrummet.
Jag gillar tavelgrupper skarpt - man skapar något helt nytt av det gamla!

Varje tavla i sig behöver heller inte vara helintressant; det är det samlade intrycket som avgör!

Ja, här hänger de nu ovanför bäddsoffan i ena änden av vardagsrummet.
Det är väldigt tillfredsställande att förändra på detta vis, även om det så klart inte kan fungera alltid!
Det blir lite rörigt medan man håller på, men som sagt ; låt saker byta plats - det är inte helt säkert att bästa stället är hittat ännu!
Hej för idag.

Inga kommentarer: